måndag 30 januari 2012

Ibland förstår jag varför folk undrar.....

eller "Herregud, 15 meter per sekund!"

Jag har ett problem med broar. Dels är jag generellt höjdrädd och förstår inte vad det är för fel på att hålla sig på marknivå, dels är jag paniskt rädd för att bron ska rasa, jag ska åka av och störta mot döden eller att den som kör (har noll körkort) ska få plötslig dödslängtan och bara braka igenom staket och allt utan en tanke på att fina jag sitter med.
Så.

I början av december åkte jag, frugan och C-O på en Berlin-weekend. Och inför detta drabbades jag av en bro-psykos deluxe, för vi skulle ju köra ÖVER Öresundsbron! Har ni aldrig åkt över den så fattar ni inte, men den är fan helt jävla felkonstruerad och alldeles för hög, och man kastas som en vante mellan filerna ( I SIDLED!!!!!!) och faran känns jävligt överhängande precis hela tiden. Nu överlevde vi ju, men jag satt och skrek på stackars C-O och skakade i hela kroppen och höll mig i sätet framför (som om det skulle hjälpa).
Och för att hjälpa mig att odla min fobi har Öresundsbron en hemsida där man kan kolla vindhastigheten. I realtid. Så den ligger under favoritfliken på jobbdatorn och jag kollar den varenda morgon (Hmm hmm, bara 9 m/s, idag kanske man hade kunnat åka över.....).

Tycker jag att det är blåsigt så kollar jag den flera gånger per dag.
Jag åker över bron kanske 2 ggr/år.
Är det detta som kallas hang-up? :)

6 kommentarer:

 1. Hahahaha! Jag är precis likadan gällande broar och egentligen alla höjder. Jag fick ledas ner gråtande från turning torso på 42 våningen med ren och skär dödsångest. Ändå kan tanken ändå kittla mig att göra om det, även om jag i verkligheten aldrig någonsin skulle göra om det. :) Bron skulle jag aldrig någonsin åka över då det är två fobier i ett - vatten och bro. Tack - men nej tack!:) /Maria.

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha...min man har arbetat med bygget av bron. Han hjälpte till att spänna vajrarna som till stor del håller upp högbron & han kan intyga att, nästan, alla vajrar sitter som berget ;-)
  Du kan vara lugn, den håller!!! Ha ha ha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Emma, om man liksom....blåser av? Kör man i högerfil och det kommer en kastvind, då är det bara ett fjompigt staket mellan mig och havet?

   Haha, och jag är inte alls lugnad av att bron "till stor del hålls uppe av vajrar"! Huvvaligen :D

   Radera
 3. ~Vill bara skriva..ska bli jätteroligt att ses:) kram:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh <3 Det ska bli himla kul fina du :)

   Radera
 4. Vi ska aldrig mer åka över obehagliga broar min vackra fru! Bananbåt it is! <3

  SvaraRadera