onsdag 28 december 2011

Kärringarna på apoteket har all tid i världen......

..eller varför det faktiskt måste ta 20 minuter att ge ut ett recept.


Jag gjorde något helt idiotiskt idag. Jag tänkte "jag springer inom apoteket på vägen hem, jag ska ju bara hämta ut ett recept". Idioti.

Väl där så är det 13 nummer före mig, men jag tycker det är rätt lugnt för jag har en bok och en cola zero så jag kan vänta en stund. Men istället för att ta 15 minuter (vilket jag hade gått med på, lite drygt en minut per kund och så är det alltid någon som tröttnat och gått redan blablabla) så tog det en timme. 60 lååååånga minuter. Bland sjuka människor. Jag kommer döden dö.

Och nej, jag tror inte alla dessa människor skulle ha extremt exotiska hallucinogena mediciner så apotekskärringarna måste dubbelkolla mot läkaren och granska leg under UV-lampa, för när det ÄNTLIGEN var min tur kom jag fram, räckte över mitt recept och......ja. Tanten tittar och tittar (ÖVER glasögonkanten, de kollar alltid ÖVER glasögonen, ta av de jävla glasögonen istället!!!), skriver in namnet låååååångsamt, en bokstav i taget, tittar lite till, hostar, tittar på mig, klickar på musen och mumlar sen "Den är väl inte försvunnen...?".

Och så måste hon börja om den extremt utdragna processen en gång till, fast den här gången är min medicin inte försvunnen längre men den finns bara i ampull, inte i färdig spruta (jag får P-sprutor för att slippa bli preggo) och det står faktiskt "färdig spruta" på receptet. Vojne vojne.

Så hon får fråga sin kollega (som därför blir avbruten med SIN kund) och jo, det får väl gå med bara ampull och så ska bara medicinen åka nerför den där löjliga spiralen, få 3 olika klisterlappar och läggas i en fjantig påse som ska ha en egen klisterlapp. Sen fick jag faktiskt gå och betala för kalaset. 

8 kommentarer:

 1. "Så hon får fråga sin kollega (som därför blir avbruten med SIN kund)"
  Det där händer mig OFTA, och då är det inte bara jag som är irriterad längre, utan då blir även den andra kunden irriterad. Och på Mig dessutom för att den tror att det är jag som ska hämta ut någonting krångligt och jävligt och gör det svårt för apotekstanten när jag i själva verket bara ska hämta ut helt jävla vanlig anitinflammtorisk medicin som är på recept pga av den stora storleken på burken! Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen jag fattar inte. Varför gör di på detta viset????? Och personligen hade jag varit MER skeptisk till att dela ut sprutor till folk än en liten miniburk med typ vätska?

   Radera
  2. Det är det där monopolbeteendet som sitter i. De tror att de kan bete sig hur som helst eftersom vi ändå MÅSTE gå dit för att få vår medicin. Som tur är har det upphört, men tydligen så sitter beteendet fortfarande i...

   Radera
 2. Hahahaha sjukt skön blogg! /Erika

  SvaraRadera
 3. En liten berättelse från ett apotek i Norrland (:

  Bert-Åke satt och väntade länge,länge med sin nummerlapp i handen. När han kom fram till luckan viskar han till apotekaren- Psst, vill du prova något du aldrig har gjort förut?
  Apotekaren böjer sig intresserat fram.
  Då skriker Bert-Åke i örat på apotekskärringen "RASKA PÅ!"


  Tack för ett gott skratt!

  SvaraRadera