lördag 13 april 2013

Jag kommer aldrig mer att vara en "tihi"-tjej.....

 
...eller "Flytta på er kukjävlar!"
 
 
Jag är den jobbiga sortens feminist. En sån som sätter sig på tvären, förstör stämningen och envisas med att ta saker som kvinnohat och objektifierande så himla seriöst.
 
 
Jag har varit jävligt medgörlig i mitt liv, fnittrat och lagt huvudet på sned, tindrat med ögonen åt alla män som kommit i min väg och skrattat rått åt sexistiska skämt. Men sen blev jag vuxen.
Det är därför jag tvunget måste lägga mig i och läxa upp när en kille på fejjan lägger upp en video (kan ses här http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=444997265588622&comment_id=67844329&offset=0&total_comments=35&notif_t=video_reply ) där de tafsar på ett helt gäng med tjejer som de passerar med sin bil. Jag blir givetvis kallad kärring och informerad om att jag borde tänka på viktigare saker (det är ju bara på skoj, du är patetisk blablabla) MEN JAG KAN FAN INTE LÅTA BLI!!!!!
 
Kan vi bara allihop enas om att det aldrig är en "kul grej" att utsätta en annan människa för ett övergrepp (ja, att tafsa är ett övergrepp, håll käften) och att man får lov att bli upprörd över saker som inte är de svältande barnen i Afrika. Kom inte här med dina förminskningsfasoner och säg åt mig vad jag ska lägga min tid på för jävelen. Jag övereagerar inte, det är samhället som undereagerar.

4 kommentarer:

 1. Rätt, rätt, rätt!!! <3

  /Hanna, Helsingfors

  SvaraRadera
 2. Heja heja, på dom bara!
  Gunilla i Östersund

  SvaraRadera
 3. Men eller hur! Jag gjorde likadant när en FB-vän la ut en bild på FB med orden budskapet att nu var det vår och dags för god glass. Det var bara det att glassen såg ut som enorma kukar och tjejerna som "åt" glassen kan inte varit en dag över 12 år. Fruktansvärt! Jag blev också kallad det ena och det andra men det som störde mig mest och fick nackhåren att resa sig var när FB-vännen skrev till mig att jag skulle sluta ta allt så allvarligt, det var ju bara ett roligt foto. Där och då rök den "vännen"! Jävla pervo!
  Det finns inget som heter "på skoj" om någon inblandad lider av det!
  Heja dig! Heja mig! Heja oss alla som vågar stå upp!
  Emschen
  www.emschen.se

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig som fan här.. Har börjat reagera ordentligt på all objektifiering som sker hela jävla tiden och reaktionerna är att det är väl ingen fara, att jag bör tagga ned.. Men jag blir så fruktansvärt arg så jag tänker inte tagga ned... Tvärtom. Heja dig! Forsätt så!

  Kram /iris

  SvaraRadera