tisdag 14 februari 2012

Det är väl ingen som faktiskt GÅR på torget?

eller "Planeringsdag på Gatukontoret i Malmö"

Jag tänker mig att de sitter där, gubbar i kostym (men inte slips, kommunen är lite så casual) och tanter i mörklila tunikor och halsband med träpärlor. Runt ett konferensbord. Lite Ramlösa, block och penna. Det ska planeras inför den kommande vintern. Hur ska allt lösas på smidigast sätt? Så räcker nån försynt PRAO upp handen.

PRAO: Vi kanske borde fixa så att Gustav Adolfs Torg, Stortorget, Gågatan och Lilla Torg inte är totalt nersnöade och isiga? Det var rätt jobbigt förra vintern? Ni vet, att ta sig fram och så.

Och hela rummet bara tystnar av chock och förvåning, ögonbryn höjs mot taket och munnar gapar vidöppet.

Hela jävla Gatukontoret: Men! Det är väl inte särskilt prioriterat?! Tänk på de små små villatrottoarerna i Bellevue, ska vi bara SKITA i dem då??? VA??? Vi håller rent där det finns folk som behöver gå, framförallt de ÄLDRE!

PRAO: Ok....men det är ju rätt många som går precis på torgen, typ till affärer och jobb och....
*avbryts av högljudd fnysning*

Hela jävla Gatukontoret: NÄÄ! Det finns absolut ingen anledning att röja eller salta där! Folk får väl gå på trottoarerna!

PRAO: Det finns inga trottoarer där....

Hela jävla Gatukontoret: Nu är det här mötet avslutat! Vi måste faktiskt gå och avtacka Gunbritt på VA-verket. 30 år har hon slitit här, då ska hon åtminstonde få lite tårta!

Så är det.

1 kommentar:

  1. Haha! Åh, fantastiskt skrivet! Och hur nära sanningen...? ;)

    SvaraRadera